Professionell hjälp när du behöver den som mest

Begravning - Minnesstund - Rådgivare inom familjerätt, testamente & dödsbo

Professionell hjälp när du behöver den som mest

Begravning - Minnesstund - Rådgivare inom familjerätt, testamente & dödsbo

Trygg hjälp med begravningen 

Vi är en begravningsbyrå i Stockholm som erbjuder vår professionella hjälp när du behöver den som allra mest. I stunder av sorg och saknad så blir hjälpen oerhört viktig.

Vår begravningsbyrå i Stockholm arbetar alltid nära våra kunder och ser till att begravningen blir det värdiga avslut som er närstående förtjänar. Vi lyssnar in på era önskemål och skapar en personlig ceremoni som speglar den personlighet som ni alla minns hos den avlidne. Begravningen blir ett vackert avsked och vi ser till att allt det praktiska i form av att ordna med blommor, lokal och musik sköts enligt era önskemål. 

Vår begravningsbyrå i Stockholm erbjuder även begravningar för andra trosuppfattningar och kulturer. Behöver ni vår hjälp med begravningen? Kontakta oss redan idag så bokar vi in ett möte. 

Vi hjälper er genom sorgen 

Vår begravningsbyrå arbetar alltid på ett personligt plan. Som kund står era behov, era krav och era önskemål i centrum. I många fall kan det finnas önskemål från den avlidne kring sin egen jordfästning och om så är fallet så ordnar vi en begravning som följer dessa givna önskemål och direktiv.

 I andra fall så finns det mer vaga planer om begravningen, vad som kommer att ske - och hur en sådan egentligen brukar se ut. 

Vi kan hjälpa er. Genom att gå igenom tillsammans med er hur exempelvis den avlidne levde, vad hen gillade att göra och hur dennes liv såg ut så skapar vi en personlig, vacker begravning som speglar den avlidnes personlighet.

Behöver ni hjälp med det praktiska? 

I samband med att en närstående avlider så finns alltid en stor sorg. Den kan yppa sig på väldigt många olika sätt och i många fall så behöver man en utsträckt hand för att ta sig vidare genom sorgen. Det är viktigt att man ges tid att läka. 

Vi hjälper dig genom sorgeprocessen och kan erbjuda både mer praktisk assistans som i att planera begravning och minnesceremoni som med att, genom stöd och samtal, hjälpa dig att hantera den sorg du känner. 

Vår begravningsbyrå i Stockholm erbjuder även hjälp med exempelvis följande: 

  • Direktkremation
  • Upprättande av testamente 
  • Juridiska frågor 
  • Hantering av dödsbo 

Begravningsbyrå Stockholm - lång erfarenhet 

Vår begravningsbyrå har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder genom deras svåraste stunder. Vi är experter på att arrangera personliga, vackra och värdiga begravningar som speglar den avlidnes personlighet och liv. 

Med rätt val av blommor, men genomtänkta val av musik och med rätt val av kista så skapar vi - tillsammans med er - ett värdigt och vackert avslut för er närstående. Dennes liv och gärning är i fokus och ni kan säga adjö på ett fridfullt sätt. 

Begravningar för andra trosuppfattningar 

Vår begravningsbyrå har även lång vana av att arrangera begravningsceremonier för andra trosuppfattningar än den kristna. Vi kan exempelvis erbjuda professionell hjälp med en muslimsk begravning där den avlidnes kropp tvättas för att sedan svepas in i två tygstycken. 

En muslimsk begravning kan i Sverige stöta på vissa problem sett till att man inte får begrava någon utan en kista. Enligt en muslimsk begarvning så ska den avlidne begravas utan kista och där de anhöriga sedan själva fyller på i graven. En lösning kan vara att begrava den avlidne i en kista med hål i och sedan låta de anhöriga kasta varsin näve jord i denna. 

Behöver ni hjälp och rådgivning inför en muslimsk begravning så är vi en begravningsbyrå med lång erfarenhet som kan tillgodose alla era personliga önskemål och behov. 

Vi erbjuder juridisk hjälp 

Vi erbjuder professionell juridisk hjälp för våra kunder. Behöver du hjälp av en jurist för att förstå vad ett dokument egentligen innebär? Vi erbjuder hjälp inom juridik med allt från arvskiften, upprättande av testamente och för exempelvis bodelning.

 Utöver det så kan våra jurister även bistå med sin expertis inom frågor som rör samboavtal, äktenskapsförord, samäganderättsavtal och gåvobrev. Kontakta oss om du behöver juridisk hjälp. 

gravyr

Processen vid en begravning 

Vid en begravning så börjar vi alltid med ett inledande samtal med de närstående. Vi sätter oss ned tillsammans och ni berättar om hur ni vill ha det, vad ni önskar och hur era behov ser ut. Vi berättar å vår sida hur vi kan hjälpa er, vilka tjänster vi kan erbjuda och presenterar olika förslag på hur en begravning kan se ut. Väljer ni att gå vidare med oss som begravningsbyrå i Stockholm så fortsätter vi sedan planeringen - något som sker på ett transparent sätt och med regelbundna kontakter med er. 

Vi arbetar alltid kunden i centrum och för att skapa ceremonier som ligger i linje med era önskemål. Vi är en begravningsbyrå som bryr oss och som vill vara det stöd ni behöver i er sorg och i er svåra stund. 

Hur mycket kostar en begravning? 

Vår uppfattning och tro är att alla människor förtjänar ett värdigt avslut. Begravningen ska alltid spegla personligheten och livet som den avlidne levt.

 Priset för en begravning i vår regi varierar och vi erbjuder olika paketlösningar där exempelvis en direktkremation kostar 9995 kronor, där en begravning med ceremoni kostar 19.995 kronor, där en begravning med ceremoni och bouppteckning kostar 31.995 kronor. Hos oss kan du även välja en anpassad begravning där kostnaden avgörs av vilka personliga val ni vill göra.

 Vi tror på full transparens även vad gäller priser för våra tjänster. Hos oss kommer inga dolda kostnader och obehagliga överraskningar. Vi är här för att stötta våra kunder - inte för att göra en vinst på deras sorg. 

Vi finns här för dig 

Vår begravningsbyrå i Stockholm erbjuder personliga lösningar för våra kunder. Vårt fokus ligger alltid på att hjälpa kunden genom en svår tid och genom en sorg. Genom att anlita oss så får du stöd och stöttning och kan fullt ut fokusera på att ta dig genom din sorg - på ditt sätt. 

Vi sköter det praktiska med begravningen och ser till att ni får en chans till ett värdigt, vackert avsked. Vi kan även hjälpa er med juridiska spörsmål och med andra detaljer som kan skapa frågetecken i samband med att en närstående avlider. Vi är en personlig begravningsbyrå som bryr oss om våra kunder. 

Välkommen till Gradus Begravningsbyrå. 

En personlig begravningsbyrå