Gravstenar Stockholm

Stort utbud av stenar i vackra färger och modeller

Gravstenar

Gravstenar av högsta kvalitet till låga priser

När någon närstående har gått bort känns det viktigt för familj och vänner att få en vacker plats att gå till för att minnas personen och relationen.

Det är vanligt att vilja utforma platsen på ett sätt som speglar den person som vilar där och gravstenen är en viktig del av detta. En gravsten kan berätta något om personen och det är viktigt att den är utformad så att den håller i många år, står stadigt och att inskriptionerna är noggrant utförda och läsbara även långt in i framtiden för kommande generationer.

kyrkogård

Många alternativ vid formgivning av gravsten 

Man kan utforma gravstenar på många olika sätt. Vissa tycker om en mer naturlig form och andra vill ha mer raka linjer eller en sten skuren i en specifik form. Ytan kan poleras blank eller lämnas grov så att stenens egen textur kommer fram. Granit, gnejs, kvartsit eller marmor av olika färg är exempel på de material man kan välja. Stenen kan sedan dekoreras med gravyr av olika slag. 

Det finns en uppsjö av olika typsnitt att välja mellan eller så kan du välja handskriven text, till exempel den avlidnes signatur eller ett handskrivet citat som representerar personen. Man brukar alltid återge personens namn, födelse- och dödsdag på stenen, men därutöver kan man exempelvis välja till symboler såsom kors, svalor eller något personligt som kännetecknar den som stenen tillhör.

Se till helheten 

Stenens storlek skall också passa med resten av gravplatsen. Det går till exempel att välja modeller som till större delen ligger ner på marken, snarare än en klassisk stående sten. Om stenen är tänkt till en familjegrav kan det behövas att man väljer en något större sten så att fler namn får plats i framtiden. Vi hjälper dig gärna med rådgivning kring vad som kan passa. 

Vissa gravplatser har en del begränsningar kring hur en gravsten får vara utformad. Den kan exempelvis inte vara hur stor som helst och får inte väcka anstöt. Vi hjälper dig med att ta reda på de riktlinjer som finns från kyrkogårdsförvaltningen på den gravplats där stenen skall stå. I övrigt kan du låta fantasin flöda så försöker vi tillgodose dina önskemål så långt det är möjligt.

Besök vår utställning för tips och idéer 

Om det känns svårt att välja stil för gravstenen som skall utformas eller om du känner att du behöver mer inspiration kan du besöka vår utställning där vi samlat fler än hundra olika modeller. Vi ger dig gärna råd kring vad man kan göra och vad vi tror skulle passa utifrån vad du berättar om den person som graven skall utformas för. 

 

Vi erbjuder även skötsel av gravstenar, nyinskriptioner och en rad andra tjänster.